Jedzenie eko

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie niespodziankę dla mojej dziewczyny. W skrótach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo drogie danie, ale również skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wybrać spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ więc byłoby około prawdy. Odkrył w internecie przepis na te sandżaki. Że miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, tylko nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chorujemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której tak nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Podejmował się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem wysoce w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na swój palec... No, jednak jako dobry mężczyzna nie dałem za wygraną. Zajrzał na pomysł - szatkownica do warzyw. Wtedy stanowił rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie odpowiednio, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to znowu nie musiałem bać się o proste mieszkanie przy używaniu szatkownicy. Jak to całość istniałoby obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak jak na obrazie ze części internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to stworzyć dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te parę sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zaczęta i duża podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.