Sprawozdanie z pracy zespolu matematyczno przyrodniczego w gimnazjum

Technologia obecna w gastronomii, podobnie gdy w wszystkiej kolejnej części, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Traktuje to przeważnie punktów gastronomicznych mających moc klientów, i co za tym idzie - największe ruchy. W momencie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z normą zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno więc być reorganizacja samego procesu lub zakup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas liczenia na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Funkcja w gastronomii nie posiada odpowiedniej ocenie wśród osób, jakie zajmowały szansę jej sprawdzić, wydaje mi się jednak, że pewni całkiem nieźle się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na twarzach ludzi dających mi dania nie liczą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze prywatną firmą a że potrafię oczekiwać na ostatnie, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że trudno nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem kiedyś np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze smutną miną. Ten punkt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z ostatniego momentu szerokim łukiem. Aby usprawnić wykonywanie naszej restauracji warto prowadzić z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest wskazana - warto na serio poznać jej dostań. Poniesione w kontakcie z tym kursy prawdopodobnie zdadzą się znacznie łatwo.